Thursday, 30 May 2024

4.5.2018 Poplave – Starše

No Comments

V petek, 4.5 ob 18:20 uri smo bili pozvani na pomoč društvu PGD Starše, v sosednjo občino Starše, seveda smo se takoj odzvali z devetimi gasilci in dvema voziloma ! Posredovali smo v stanovanjskih blokih, katere je zalila meteorna voda, z pomočjo potopne črpalke in prenosne črpalke honda, smo vodo izčrpali iz objektov. Ko smo se odpravili proti domu, smo bili s strani gasilcev PGD Trniče obveščeni, da bi potrebovali našo pomoč še na dveh lokacijah v njihovi vasi. Tako smo še izčrpali vodo iz kleti objekta in dveh dvorišč. Po petih urah posredovanja smo se vrnili v garažo in pospravili opremo.
Še čisto prav nismo prišli domov, ko smo dobili naslednji poziv da naše sosednje društvo PGD Sp. in Zg. Gorica potrebuje pomoč, odzvali smo se z sedmimi gasilci in dvema voziloma, nudili smo jim pomoč pri polnjenju protipoplavnih vreč skupaj z gasilci PGD Rače, zaključili smo ob 2.30 uri zjutraj!

V takšnih izrednih dogodkih, je pomembno, da si društva med seboj pomagamo, kljub temu če ne posredujemo na svojem območju in gremo pomagat drugim!

Author:

Dodaj odgovor