Monday, 27 September 2021

Vaja železniška nesreča 2016

No Comments

V nedeljo 9.10.2016 je pri nakupovalnem središču Europark v Mariboru potekala velika vaja sil sistema zaščite in reševanja, ki delujemo na širšem območju mesta Maribor. Na vaji smo tako sodelovale vse gasilske enote, ki smo združene v Gasilsko zvezo Maribor (21 PGD-jev), GEŠP-i (PGD Ptuj, Slov. Bistrica, Radlje ob Dravi in Gornja Radgona), gasilska brigada Maribor, reševalci reševalne postaje Maribor, policisti PU Maribor, Slovenska vojska s helikopterjem, postaja Gorske reševalne službe Maribor, vodniki psov reševalcev, potapljači podvodne reševalne službe Maribor, operaterji centra za obveščanje Maribor, delavci Slovenskih železnic in delavci Nigrada, ter nekaj predstavnikov CZ RS, skupaj več kot 350 vsakodnevnih slovenskih junakov!

Predpostavka vaje je bila, da sta pri Europarku, na, t.i. koroškem tiru, trčili potniška in tovorna vlakovna kompozicija, ki je prevažala nevarne snovi. Ob trku je več oseb popadalo v reko Dravo, delavca ki sta opravljala vzdrževalna dela pa sta obvisela na mostu, veliko poškodovanih oseb je bilo v sami vlakovni kompozicij, ki je zaradi udarca tudi zagorela, ob tem pa je iz tovornega vlaka začela iztekati tudi nevarna snov…

Na vaji smo vsi, ki smo del sistema zaščite in reševanja v Republiki Sloveniji, dokazali, da je ta sistem, eden izmed redkih, ki v naši državi še vedno deluje tako, kot je potrebno… Človečnost, čast, ponos in srčnost so naše vodilo!

Foto:

http://www.lokalec.si/novice/foto-drzavna-gasilska-vaja-v-mariboru/

Video BK TV:
https://www.facebook.com/bktv123/videos/560748114119612/

Author:

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja