Tuesday, 28 June 2022

PGD Podova na tekmovanju Gasilske zveze Maribor

No Comments

Kakor vsako leto smo se tudi letos dobro pripravili na tekmovanje, ki ga organizira Gasilska zveza Maribor. Za tekmovanje smo se med letom pripravljali člani, mladinci in seveda tudi pionirji, ki so še posebno zavzeti za priprave na tekmovanja. Žal pa je letos malo pokvarilo celotno vzdušje vreme. Na dan tekmovanja najmlajših ekip je namreč močno deževalo in je organizator bil prisiljen odpovedat tekmovanje mladih ekip. Tako so naši najmlajši gasilci žalostno sprejeli to odločitev hkrati pa se veselijo in čakajo, da bo Gasilska zveza Maribor določila nov datum tekmovanja.

DSCN6829 (Small)

Tekmovalni dan Gasilske zveze Maribor za člane pa je potekal v prijetnem in ne preveč vročem vremenu. Tako so lahko tudi tekmovalci pokazali res visok nivo usposobljenosti za spopad s požari in nesrečami. Tekmovanja potekajo v različnih disciplinah, ki jih morejo gasilci dobro obvladat. Tukaj je predvsem poudarek na skupinskem delu, saj v primeru požara in nesreč je potrebno dobro usklajeno skupinsko delo. Velikokrat je od tega odvisno tudi zdravje ali življenje kolega gasilca.

Naše ekipe iz PGD Podova so se zelo dobro uvrstile v močni konkurenci. Tokrat res nismo prinesli v domač gasilski dom nobenega pokala. Moremo se namreč zavedati, da je konkurenca močna, razlike izredno male, vse ekipe so odlično usposobljene, sodniki strogi in tudi napake se pojavijo zaredi treme pred izgubo točk. Na tekmovanjih se žal pojavi tudi trema, katera pa ni nikoli prisotna v resničnih akcijah. Tam gasilce žene skrb za hitro in učinkovito pomoč krajanom ali objektom v nevarnosti. Za konec pa vam podamo še podatke kako so se uvrstile naše ekipe.

Kategorija: člani A PODOVA  –   8. mesto med 24. ekipami

Kategorija: člani B PODOVA1  – 5. mesto med 19.  ekipami

in      PODOVA   – 9. mesto med 19.  ekipami

Več slik naših ekip:  TUKAJ!

DSCN6879 (Small)

Prispevek: Leon Roškar

Slike: Leon Roškar

Več o tekmovanju in celotno galerijo najdete TUKAJ

 

 

 

 

Author: Leon Roškar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja