Tuesday, 28 November 2023

Postavitev majskega drevesa 2015

No Comments

Tako kot vsako leto smo tudi letos prisostvovali postavitvi majskega drevesa v organizaciji PGD Podova za krajane za krajane Podove, Brezule in vseh drugih, ki so želeli prisostvovat lepemu dogodku. Majsko drevo so postavljali v glavnem izurjeni člani PGD Podova in še nekateri krajani. Dogodek se je pričel kot je bilo napovedano 30.4.2015 ob 17:00 uri. Stekle so prvo okrasitve majskega drevesa, da bo stoječe drevo dajalo lep videz in popestritev gasilskemu društvu in krajema Podova – Brezula, kakor tudi celotni občini Rače-Fram.

Ko je bilo majsko drevo lepo okrašeno so stekle prve priprave na dvig. Sam dvig je šel lepo počasi po fazah, katere je vodil g. Miran Predikaka dolgoletni član in funkcionar PGD Podova. Dvigovalo se je lepo počasi in posebej se je skrbelo, da je dvig varen. Kot je to v navadi in krvi gasilcev, prvo poskrbijo za varnost in neogroženost udeležencev kakor tudi samih sebe. To se vidi tudi v galeriji, da je bilo za vse poskrbljeno.

Dvig je bil v sproščenem in veselem vzdušju ob zvokih domače glasbe. Ob dvigu pa sta pod nadstreškom g.Slavko Rogina in g.Tomaž Granda pripravljala pogostitev za udeležence dviga majskega drevesa. Za udeležence sta pripravila nekaj dobrot z žara in priloge. Posladkali pa smo se z makovim pecivom krajanke.

V spodnji slikovni galeriji pa si lahko pogledate potek celega dogodka v organizaciji PGD Podova za krajane.

KLIKNI na sliko za prikaz velikih slik….

 

Author: Leon Roškar

Dodaj odgovor